KENAPA TEKAK SAYA TERASA MACAM ADA BENDA TERLEKAT

  Author: fitry Genre:
  Rating

     By Dietect Zul

  MEH NAK KONGSI INFO DAN TIPS .

  Ini semua disebabkan oleh acid reflux memang tak ada sebab lain. Ok saya terang satu satu simtom yang biasanya orang lalui waktu jadi situasi macam ni.

  1. Tekak rasa berkahak, batuk tapi keluar kahak skit jer, tekak rasa tercekik dan macam macam lagi lah rasa yang tak selesa di tekak.

  Ini perkara normal untuk orang yang ada acid reflux yer... jangan cemas kata cancer tekak dan sebagainya. Bila berlaku acid reflux tubuh badan automatic akan hasilkan mucous( hingus) untuk lindungi tisu tekak lembut dari jadi kerengsaan yang lagi teruk.

  .

  Jadi ini jer start rasa tekak rasa gatal, batuk tapi kahak rasa macam melekat jer dekat tekak. Minum ubat batuk takder lega pon batuk nie,gatal jer tekak. Hidung pon nak rasa selsema sekali..

  Lepas tue tiba tiba ada perasaan tekak terlekat dengan sesuatu. Ini berlaku kalau ada kerengsaan dekat tekak akibat acid reflux.

  Suara akan berubah jadi suara rock akibat kerengsaan yang berlaku pada kotak suara sebab acid reflux jugak,

  Cara selesaikan masalah tekak rasa benda terlekat:

  So macam mana nak selesaikan semua masalah ini?

  Jangan bagi acid reflux je

  Macam mana tak nak bagi jadi acid reflux?

  Selesaikan masalah SIBO punca masalah angin nie, Selesai SIBO automatic selesai masalah kurang zat sebab dia automatic akan selesaikan sekali masalah acid perut kurang. Selesai masalah acid perut automatic injap LES akan kembali berfungsi normal.

  .

  So macam mana nak buat semua benda nie.

  Saranan Saya ,Follow MBB dan Amal HAW-FI plus untuk selesaikan masalah acid.

  Leave a Reply